I nadále překračujeme hranice vlastních vizí a teď i států a kontinentů. S naší dceřinou firmou Promens Düzce oficiálně vstupujeme na turecký trh, kde nás čekají další velké výzvy. Buďte u toho s námi.

Rosteme a posouváme hranice

Společnost Promens Düzce se zrodila z touhy neustále se rozvíjet a maximálně využít zkušenosti, které jsme za posledních více než 30 let získali. Nově nám tak narostla pomyslná prodloužená ruka, kterou teď můžeme podat dalším zajímavým partnerům.

Promens Zlín a Promens Düzce přitom táhnou za jeden provaz. Jako mateřské znaménko nás pojí také stejný vizuální styl. To ale neznamená, že by náš turecký sourozenec nebyl soběstačný a potřeboval vodit za ručičku. O vše potřebné se stará samostatný obchodní i výrobní tým. Samozřejmostí je také separátní řešení ISO a dalších norem – vše s ohledem na specifika tureckého trhu, který nás přijal s otevřenou náručí.

„Být blíže k tureckým pobočkám zákazníků Iveco Bus a Cocoon Medical je stěžejní motiv vzniku naší dceřiné firmy Promens Düzce.

Nyní zde vyrábíme PU-RIM/PUR kryty a exteriérové díly autobusů z RIM/PDCPD.“

Roman Bořuta, CEO Promens Düzce

Turecký trh má obrovský potenciál

Vstup na turecký trh nám umožní rozvíjet a upevňovat spolupráci s mnoha evropskými a tureckými partnery, a to zejména výrobci autobusů, kteří tvoří jeden z našich stěžejních zákaznických segmentů. Výrazně se tím zefektivní i logistika – tureckým zákazníkům znatelně klesnou transportní, potažmo i celkové náklady.

Otevřením závodu v Turecku zároveň získáváme strategickou pozici pro možnou spolupráci s okolními východními zeměmi a Afrikou.

Je to výzva, do které jdeme společně

Nový výrobní závod sídlí v tureckém Düzce – hlavním městě stejnojmenné provincie, která leží v severozápadním Turecku. Nezbytné změny přitom čekaly i náš domovský sales tým. Naší hlavní spojkou s Tureckem se stal kolega Murat Haktanir, který žije ve Zlíně a nově se stará o obchodní komunikaci se zákazníky Promens Düzce.

„Naše cesta do Turecka přináší nové možnosti a příležitosti. Zkrátíme logistické vzdálenosti do tureckých továren našich zákazníků a zároveň otevřeme dveře budoucí spolupráci s dalšími výrobci.“

Murat Haktanir, Promens Düzce

Nabízíme kompletní portfolio služeb

Z našeho technologického know-how jsme do Turecka prozatím přenesli především technologii vakuového tvarování, která umožňuje udržet nízké náklady, a přitom zachovat poměrně vysokou kvalitu výrobků. Díky kooperaci s Promens Zlín však i v Turecku dokážeme pokrýt celé portfolio služeb, které běžně nabízíme.

Vývojová podpora našeho oddělení R&D pak zajistí, že i v zahraničí dostojíme svých standardů – plnit přání našich zákazníků a přicházet s komplexním řešením aneb, jak rádi říkáme, uvádět plasty do pohybu a vize v realitu.